Redactie Metro
Redactie Metro Sport 7 jul 2019 / 12:04 uur

Leeuwinnen komen met video in aanloop naar finale

Nog even en de bal begint te rollen in de WK-finale tussen de Amerikaanse vrouwen en onze eigen leeuwinnen. Waar iedereen een eigen manier heeft om zich voor te bereiden op belangrijke wedstrijden, hebben de Nederlandse voetbalsters een manier gevonden hun tegenstander alvast te bedanken.

Geen gebrek aan zelfvertrouwen

Op hun eigen Twitteraccount plaatsten zij zondagochtend een videoboodschap voor de tegenstander, waarin zij duidelijk maken klaar te zijn voor de strijd en hen tevens bedanken voor ‘the American dream’. Want: ‘Jullie hebben ons laten zien dat dromen uitkomen’.

Het zal bij beide landen in ieder geval niet liggen aan een gebrek aan zelfvertrouwen. Mede door eerdere successen gaan de Amerikanen uit van de winst. De erelijst van beide landen staan namelijk niet helemaal in verhouding tot elkaar.

Nog een paar uurtjes geduld

De speelsters van het Nederlands elftal wonnen de Europese titel in 2017, de Amerikaanse vrouwen pakten in 1991, 1999, en 2015 goud bij het WK en in 1996, 2004, 2008 en 2012 olympisch goud.

Het zal dus een spannend worden. De wedstrijd begint zondag in het uitverkochte Parc OL (Frankrijk) om 17.00 uur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Leeuwinnen komen met video in aanloop naar finale
Sluiten