Metro
Metro Nieuws 7 jul 2019 / 11:00 uur

Zo maakt Nederland zich op voor WK-finale tegen VS

De finale komst steeds dichterbij. Waar de speelsters van het Nederlands elftal zich zaterdag tijdens hun laatste training klaar maakten voor de alles beslissende WK-finale, doet Nederland dat zondag in de laatste uurtjes voor de wedstrijd.

Lyon fanzone

Op de fanzone van de Oranjesupporters in Lyon zit de sfeer er al goed in. Ruim vijf uur voor het begin van de WK-finale tussen de Nederlandse voetbalsters en de Verenigde Staten hebben al enkele honderden Nederlanders zich verzameld op het zonovergoten Place Antonin-Poncet.

De temperatuur is al voor het middaguur opgelopen tot bijna 30 graden Celsius. Veel fans verkozen dan ook een plekje in de schaduw boven het grasveld waarop een dj vanaf de bekende oranje dubbeldekker voor vrolijke klanken zorgde.

https://twitter.com/Dverkruijssen/status/1147802336682790912

Voor het café waar de supporters hun ticket voor de wedstrijd konden ophalen, ontstond al snel een lange rij. De KNVB rekent op minimaal 4500 Nederlanders in het Parc OL. De Amerikanen hebben wel de overhand. Het hele toernooi al wordt ‘Team USA’ gevolgd door een grote en luidruchtige fanschare van zo’n 20.000 mensen.

Thuis op de bank

Ook de Nederlanders die niet in Lyon zijn, maken zich op voor de finale. Nog even wat snacks inslaan, oranje vlaggetjes ophangen of je oranje t-shirt onder uit de kast trekken. Heel Nederland maakt zich klaar om achter de Oranjeleeuwinnen te gaan staan.

En mocht je niet alleen thuis op de bank de finale willen kijken, je kunt altijd naar een café of plein. Op veel verschillende plekken in Nederland wordt de WK-finale namelijk aangezet. Zo kun je lekker een drankje doen en de finale kijken zonder dat je de enige bent die de speelsters fanatiek aanmoedigt.

Speciale boodschap

In aanloop van de WK-finale die steeds dichterbij komt, hebben de Oranjeleeuwinnen nog een bijzonder filmpje opgenomen voor hun tegenstander, de Verenigde Staten. Maak je borst maar nat!

De WK-finale tussen Nederland en de Verenigde Staten begint zondagmiddag om 17.00 uur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Zo maakt Nederland zich op voor WK-finale tegen VS
Sluiten