Metro en ANP
Metro en ANP Sport 3 jun 2019 / 06:29 uur

KNVB wil EK zaalvoetbal in Nederland in 2022

Als het aan de Nederlandse voetbalbond KNVB ligt, is er binnenkort nóg een groot evenement in ons land. De organisatie heeft Nederland namelijk kandidaat gesteld voor de organisatie van het EK futsal van 2022. In september beslist het bestuur van de Europese bond UEFA waar het EK wordt gehouden. Naast Nederland hebben nog vijf landen zich kandidaat gesteld.

Grootste toernooi ooit

De Europese eindronde van 2022 wordt het grootste EK zaalvoetbal ooit, met zestien deelnemende landen in plaats van twaalf. Dat betekent dat er 32 wedstrijden worden gespeeld. Als Nederland de organisatie krijgt, worden twintig duels afgewerkt in de Ziggo Dome in Amsterdam. De andere twaalf zijn in het Groningse evenementencomplex MartiniPlaza.

Verloren in finale

De KNVB mocht in 1989 het WK zaalvoetbal organiseren. Oranje haalde toen de finale in Ahoy, waar het verloor van Brazilië. „Het zou voor Nederland fantastisch zijn om zo’n mooi sportevenement te organiseren in een sport waar wij als Noordwest Europa nog wel wat stappen kunnen maken ten opzichte van de Zuid- en Oost-Europese landen”, zegt secretaris-generaal Gijs de Jong van de KNVB.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
KNVB wil EK zaalvoetbal in Nederland in 2022
Sluiten