Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 26 apr 2019 / 16:59 uur

Neymar geschorst na beledigen arbiter via Instagram

Wie volgend jaar in de Champions League-groep komt met Paris Saint-Germain, hoeft tijdens het eerste duel geen rekening te houden met Neymar. De disciplinaire commissie van de UEFA heeft de aanvaller Neymar voor drie Europese duels geschorst wegens het beledigen van de arbitrage.

De Braziliaanse sterspeler haalde vorige maand na de uitschakeling van zijn Franse club in de Champions League door Manchester United hard uit op Instagram. Na die uitlatingen kondigde de UEFA meteen een onderzoek aan.

Ingrijpen van de VAR

Neymar wond zich op over een ingreep van de arbitrage in de blessuretijd van de return in Parijs (1-3). Scheidsrechter Damir Skomina wees na interventie van de VAR naar de stip, nadat een schot van Diogo Dalot op de elleboog van Presnel Kimpembe was gekomen. Manchester United benutte de penalty en de Engelse club bereikte daardoor alsnog de kwartfinales waarin Barcelona te sterk was.

„Dit is een schande!", foeterde Neymar, die in dat duel nog ontbrak vanwege een langdurige voetblessure. „Ze zetten vier mensen die geen verstand van voetbal hebben daar neer om naar een herhaling in slow motion te kijken. Dit is onmogelijk! Hoe kan die jongen nou zijn hand achter zijn rug houden?"

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Neymar geschorst na beledigen arbiter via Instagram
Sluiten