Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 18 feb 2019 / 08:39 uur

Verstappen maakt eerste officiële rondes van 2019

Het duurt nog maar een maand voordat we Max Verstappen weer echt in actie zullen zien. De nieuwe auto van de Nederlandse Formule 1-held werd onlangs al gepresenteerd en maandag maakt hij zijn eerste officiële testronden. Overigens doet hij dit in zijn oude vertrouwde kleuren en niet de flashy zwart met rode versie van vorige week.

Barcelona

Dat gebeurt op, voor Verstappen, speciale grond: op het circuit van Barcelona waar hij alweer bijna drie jaar geleden zijn eerste Grand Prix wist te winnen. Het complete veld zal zich in de Spaanse stad melden voor de testdagen.

Verstappen heeft in de vroege ochtend zelf al zijn eerste rondjes gereden. Ook Kimi Räikkönen (die direct de grindbak in reed) en Valtteri Bottas meldden zich al vroeg op de baan.

Verstappen rijdt dit jaar in het vijftiende model dat RedBull ontwikkeld heeft sinds het actief is in de Formule 1. Het grootste verschil met de voorbije jaren is dat hij nu geen motor van Renault, maar van Honda er in heeft liggen.

Motor in de fik steken

In het verleden uitte Verstappen nog wel eens zijn onvrede over de motor. Zo werd hij afgelopen seizoen, dankzij en ondanks de motor, tweede in de Grand Prix van Singapore. „De auto is wel een beetje ziek ja. Hij heeft probleempjes met z’n motor. Ik denk dat ik hem vanavond maar eens goed in ga stoppen voordat ik ga slapen. Of ik ga hem gewoon lekker in de fik steken", zo grapte hij eerder nog.

Daarna vervolgde Verstappen. „Het frustrerende is dat we gewoon een goede auto hebben. We zijn snel en hebben een constante pace in de races. Maar je mist gewoon topsnelheid om echt uit te blinken. Dat doet geen recht aan iedereen in ons team die dag in dag uit het zweet in de naad werken om een goede auto te bouwen. Onze prestaties weerspiegelen dus gewoon niet ons perfecte team en dat komt door de Renault-motor."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verstappen maakt eerste officiële rondes van 2019
Sluiten