Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 27 feb 2019 / 21:37 uur

Ajax naar de bekerfinale via 0-3 zege op Feyenoord

Ajax heeft zich in de KNVB Beker gerevancheerd op de 6-2 nederlaag tegen Feyenoord in de competitie. In de Kuip waren de Amsterdammers met 0-3 te sterk, waardoor ze er op 5 mei terug zullen keren voor de finale.

Feyenoord kreeg al snel de eerste kans via Sam Larsson die een vrije schietkans had, maar de paal raakte. De Rotterdammers kregen kort erop nog een gigantische mogelijkheid, maar Matthijs de Ligt blokkeerde met een schitterende tackle een inzet van Robin van Persie.

Dubieuze openingstreffer

Ajax kwam wat trager op gang, maar was vijf minuten voor rust toch heel dicht bij de openingstreffer. Een van richting veranderde trap van Hakim Ziyech belandde op de paal. Een paar minuten was het wel raak voor de bezoekers. Matthijs de Ligt kopte in zijn honderdste wedstrijd voor Ajax kiezelhard binnen uit een hoekschop, die overigens ten onrechte aan Ajax werd gegeven.

Kort na rust scoorde Ajax andermaal uit een hoekschop (ditmaal terecht). Feyenoord kreeg de bal niet lekker weg en Nicolas Tagliafico rondde uiteindelijk af. De Argentijn ontbrak precies een maand geleden nog vanwege een blessure tijdens de 6-2 afstraffing, maar liet zich nu goed gelden.

Geen opleving Feyenoord

Net toen Feyenoord bekomen leek van de tweede klap en zich enigszins leek terug te knokken sloeg Ajax keihard toe. Ziyech combineerde met een paar ploeggenoten door de achterhoede van de Rotterdammers, waarna Donny van de Beek laag binnenschoof. Daarna konden de bezoekers de wedstrijd rustig uitspelen.

De tegenstander van Ajax wordt donderdag bekend. Dan spelen Willem II en AZ tegen elkaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Ajax naar de bekerfinale via 0-3 zege op Feyenoord
Sluiten