Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 30 jan 2019 / 07:59 uur

Wielrenner uit koers gezet na foto met sekspose

Ben je als wielrenner aan het begin van het seizoen helemaal naar Argentinië afgereisd, kan je door je eigen domme fout weer vroeg terugkeren naar België. Het overkwam Iljo Keisse. Hij poseerde nog al ongepast op een foto met een hotelbediende.

Sekspose

De hele ploeg van Keisse (Deceuninck–Quick-Step) besloot een foto te nemen met de vrouw die hen de voorbije dag goed geholpen had in het hotel. Keisse poseerde op de foto alsof hij en de hotelmedewerkster met iets heel anders bezigwaren. Iets waarvan hij uitgebreid aan het genieten was.

Je zou in eerste instantie nog kunnen denken dat de foto ongelukkig getimed is, maar de 36-jarige Belg heeft inmiddels schuld bekend en het boetekleed aangetrokken. „Ik maakte een domme fout. Het was niet mijn beste grap ooit, maar ik zweer dat ik de vrouw niet heb aangeraakt. Niet met mijn handen, niet met mijn knieën of met welk lichaamsdeel dan ook. Mensen die me kennen weten dat ik geen idioot, onrespectvol persoon en al zeker geen crimineel ben, zoals ik me momenteel een beetje voel.”

Ploeg lachen

Het slachtoffer heeft woest gereageerd tegenover het Argentijnse Telesol. „Toen we de foto namen, hoorde ik de ploeg lachen. Ik dacht eerst dat het om een grap ging, maar achteraf besefte ik wat er gebeurd was. Het was geen ongeluk. Ik ben erg boos om het voorval. Ik was aan het werk en vroeg gewoon om een foto. Ik voelde me niet gerespecteerd en trok naar de politie om een klacht in te dienen. Ze moeten niet naar dit land komen om vrouwen als dingen te behandelen. Dit is Argentinië en hij kan hier niet zomaar komen doen wat hij wil. Ik hoop dat ze hem straffen.”

De wens van de vrouw werd ingewilligd, want de organisatie van de Ronde van San Juan besloot hem uit de koers te zetten. Het is een smet op de tot dusver sportief goed verlopende ronde voor Deceuninck–Quick-Step. Julian Alaphilippe won al twee etappes en staat na drie ritten aan de leiding in het algemeen klassement.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wielrenner uit koers gezet na foto met sekspose
Sluiten