Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 19 jan 2019 / 14:49 uur

Oranje Leeuwinnen starten met zege in 2019

Wie zaterdag in Kaapstad was hoefde weinig moeite te doen om een deel van de Big Five te spotten. In het Cape Town Stadium van Kaapstad hebben de Oranje Leeuwinnen namelijk hun klauwen laten zien. De show duurde weliswaar maar twintig minuten, maar was wel voldoende voor een 1-2 zege op Zuid-Afrika.

Recordinternational

Het was al vroeg raak via Sherida Spitse. De middenvelder speelde haar 156e interland, waardoor ze gedeeld recordinternational werd, en gaf dat gelijk glans door fraai de 0-1 binnen te stiften. Nog binnen de 20 minuten maakte Vivianne Miedema 2-0 met een laag schot.

Toch verliep het niet vlekkeloos voor Oranje. Eerst haakte Lieke Martens geblesseerd af en tien minuten voor rust maakte Thembi Kgatlana de aansluitingstreffer namens de Zuid-Afrikanen.

Het restant was allemaal een stuk minder boeiend, al raakte Spits nog wel de lat. De vele wissels zorgden er bovendien voor dat het tempo uit de wedstrijd werd gehaald.

WK 2019

Het was voor Oranje het eerste duel in 2019, waarin het WK in Frankrijk wacht. Nederland treft daarin Nieuw-Zeeland, Canada en Kameroen. Ook de Zuid-Afrikanen zijn actief op dat toernooi.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Oranje Leeuwinnen starten met zege in 2019
Sluiten