Metro
Metro Sport 23 jan 2019 / 17:23 uur

Frenkie de Jong voor 75 miljoen naar FC Barcelona

Voetballer Frenkie de Jong maakt voor 75 miljoen euro de overstap van Ajax naar het Spaanse FC Barcelona. De Jong wil pas in de zomer bij Ajax vertrekken. De 21-jarige voetballer stond namelijk nog tot de zomer van 2022 bij de Amsterdammers onder contract. Inclusief bonussen zou het transferbedrag op kunnen lopen tot 86 miljoen.

De Jong werd in 2015 door Ajax overgenomen van Willem II. Het eerste half jaar bleef hij op huurbasis voor de Tilburgers voetballen, waarna trainer Peter Bosz De Jong in de zomer van 2016 bij de selectie haalde.

Vijf jaar

Onder Marcel Keizer en Erik ten Hag groeide De Jong uiteindelijk uit tot basisspeler en Oranje-international. Ook Paris Saint-Germain en Manchester City waren in de markt voor de jeugdige international.

De Jong tekent voor vijf jaar bij de club van sterspeler Lionel Messi, waar ook ex-Ajacied Jasper Cillessen onder contract staat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Frenkie de Jong voor 75 miljoen naar FC Barcelona
Sluiten