Metro en ANP
Metro en ANP Sport 19 jan 2019 / 20:57 uur

Feyenoord begint 2019 met verlies in Zwolle

Feyenoord heeft een valse start gemaakt in 2019. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst begon de tweede seizoenshelft met een nederlaag bij PEC Zwolle: 3-1. De nummer drie van de eredivisie heeft nu drie competitieduels op rij niet gewonnen.

De Rotterdammers gingen de winterstop in met een nederlaag tegen Fortuna Sittard (0-2) en een gelijkspel bij ADO Den Haag (2-2). Feyenoord heeft opnieuw alleen de KNVB-beker om nog iets van het seizoen te maken. Woensdag komt Fortuna weer naar De Kuip, dan voor de kwartfinale in het bekertoernooi. Vier dagen later is de Klassieker tegen Ajax, dat net als PSV in de competitie al uit beeld is voor Feyenoord.

Fraaie actie

Bij PEC Zwolle beleefde Jaap Stam een geslaagd debuut als opvolger van de ontslagen John van ’t Schip. De nieuwe trainer liet de winteraanwinsten Pelle Clement en Lennart Thy direct debuteren. De grootste kans in de openingsfase was voor Feyenoord, dat aantrad met Robin van Persie én Nicolai Jørgensen in de ploeg. Steven Berghuis kreeg de bal na een fraaie actie van Van Persie weliswaar onder keeper Mickey van der Hart door, maar Kenneth Paal kon de bal nog van de doellijn halen.

Scheidsrechter Pol van Boekel gaf PEC Zwolle halverwege de eerste helft een strafschop, maar hij draaide zijn beslissing na tussenkomst van de videoarbiter en terugkijken van de beelden terug. Een paar minuten later kwam de thuisclub alsnog op voorsprong via aanvoerder Bram van Polen. Hij kopte de bal uit een vrije trap van Clement over doelman Justin Bijlow. Lang kon de ploeg van Stam niet genieten van die voorsprong, want even later krulde Van Persie uit een vrije trap de gelijkmaker binnen.

Trefzeker

Vito van Crooy liet enkele minuten voor rust een grote kans op de 2-1 liggen, maar aan het begin van de tweede helft was de vleugelspits van PEC wel trefzeker. Via Jan-Arie van der Heijden stuiterde de bal langs de grabbelende Bijlow, die even later met een voetblessure van het veld moest. De ingevallen Kenneth Vermeer werd een kwartier voor tijd gepasseerd door Younes Namli.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Feyenoord begint 2019 met verlies in Zwolle
Sluiten