Daisy Heyer
Daisy Heyer Tech 19 jan 2019 / 21:13 uur

Vader ontwikkelt app die mobiel lockt bij negeren

We kennen het allemaal wel: je hebt je mobiel op stil staan en mist daarom meerdere oproepen van je ouders, of je vergeet je ouders een berichtje terug te sturen. Voor kinderen en jongeren de normaalste zaak van de wereld, voor ouders bloedirritant. En door een Britse vader is er dan ook een oplossing verzonnen.

De Britse Nick Herbert was het zo zat dat zijn zoon Ben nooit terugappte of reageerde omdat diens telefoon op stil stond, dat hij een app ontwikkelde die er voor zorgt dat je pas verder kunt met je telefoon als je je ouders hebt beantwoord. Zo niet, dan gaat je telefoon op slot en de enige manier om de telefoon te unlocken is als je wél antwoord geeft.

silent modus overrulen

De app, ReplyASAP, ontstond nadat Herbert op zoek ging naar een telefoon die de silent modus kon overrulen. Die leek niet te bestaan,  dus besloot hij om hem zelf maar te ontwikkelen.

Om de app te kunnen gebruiken bij iemand, moet die persoon echter de app ook op zijn telefoon geïnstalleerd hebben; iets wat je makkelijk kunt doen bij je eigen kinderen. Gebruikers kunnen via de app een berichtje sturen naar hun kinderen. Wanneer het bericht arriveert klinkt het als een alarmbel en wordt het scherm op slot gezet tot het kind geantwoord heeft.

De zoon van Herbert vindt de app helemaal niet erg als we Herbert moeten geloven. ,,Het geeft hem de mogelijkheid om zijn telefoon op stil te zetten, maar weet dat ik hem kan bereiken wanneer het echt dringend is", vertelt hij aan Good Housekeeping.

alleen in dringende situaties

Hoewel de app gratis is en het versturen van berichten ook, is er volgens Herbert een stilzwijgende overeenkomst in het gezin dat de app alleen gebruikt wordt in dringende situaties. ,,Dus niet wanneer Ben nieuwe batterijen voor zijn Xbox nodig heeft."

Ook al is de app gefabriceerd voor ouders en hun kinderen, Herbert heeft al van diverse vrienden gehoord dat zij de app ook voor andere situaties gebruiken. ,,Bijvoorbeeld wanneer ze toch iets anders willen bestellen als een vriend al naar de bar is, of wanneer ze hun telefoon kwijt zijn in huis. Ook handig: je kunt al je collega’s oproepen wanneer je ze écht dringend nodig hebt."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vader ontwikkelt app die mobiel lockt bij negeren
Sluiten