Metro
Metro Sport 27 aug 2018 / 13:30 uur

Ronde van Spanje waarschijnlijk naar de Domstad

Als de organisatie op rolletjes blijft lopen zal de Ronde van Spanje (‘Vuelta a España’) in 2020 in Utrecht starten. Vervolgens zou er ook nog een rit van Den Bosch naar Utrecht en een etappe met start en finish in Breda op het programma staan, meldt het AD.

Weer groot feest

Het zou daarmee niet de eerste keer zijn dat de start van een grote wielerronde naar Utrecht komt: In 2015 was het Grand Départ van de Tour de France nog in ‘030’. Het AD meldt nu dat er afgelopen week een delegatie van de steden Utrecht, Den Bosch en Breda aanwezig was in Málaga om wederom een dergelijk spektakel te bewerkstelligen. Er werd eerder al bekend dat de provincies Utrecht en Noord-Brabant en de gemeenten hun goedkeuring hadden gegeven aan de organisatie.

Centen en logistiek

Burgermeester van Zanen meldde afgelopen zondag al dat het algemene beeld rondom de wielerronde “erg positief” was. De laatste dingetjes, met ‘centen en logistiek’, zouden echter nog wel geregeld moeten worden. Hij stelt er gelukkig vanuit te gaan dat het helemaal goed moet gaan komen met die twee zaken, al heeft de gemeente Utrecht nog niet definitief bevestigd dat de ronde daadwerkelijk naar de Domstad komt, meldt DUIC. Wanneer er officieel groen licht komt, zou dat de tweede keer zijn dat de derde grote wielerronde van het jaar in Nederland begint. Eerder, in 2009, vond de start plaats in Assen. De start zou nu op vrijdag 21 augustus gaan plaatsvinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ronde van Spanje waarschijnlijk naar de Domstad
Sluiten