Metro en ANP
Metro en ANP Sport 20 aug 2018 / 05:10 uur

Kiki Bertens klopt Halep in finale Cincinnati

Kiki Bertens heeft zondagavond in Cincinnati de grootste prijs uit haar loopbaan behaald. Ze won het hardcourttoernooi door in de finale de Roemeense nummer één van de wereld Simona Halep met 2-6, 7-6 (6), 6-2 te verslaan.

„Ik denk dat ik niet echt een goede tijd had om zenuwachtig te worden, omdat ik gewoon zo moe was. Het was een moeilijke wedstrijd, maar na het winnen van die tweede set wist ik, dat alles nog steeds mogelijk is." zei een breed lachende Bertens na de gewonnen finale van het tennistoernooi van Cincinnati tegen de nummer 1 van de wereld Simona Halep.

,,Ik had een praatje met coach Raemon Sluiter bij 2-1 in de derde set en ik dacht dat ik dood was. Toch zei ik tegen mezelf: laten we er maar voor gaan. Een toernooi als dit winnen, mijn eerste hardcourt-titel, en dan tegen de nummer 1 van de wereld. Het kwam allemaal bij elkaar, denk ik. Ik kan hier geen woorden voor vinden. Het was voor mij een ongelooflijk toernooi. Ik heb hier een fantastische week gehad," zei Bertens met de grote trofee in haar hand.

‘Het was voor mij een ongelooflijk toernooi’

„Ik kan hier geen woorden voor vinden", zei de dolgelukkige Bertens. „Het was voor mij een ongelooflijk toernooi. Ik heb hier een fantastische week gehad." De tennisster bedankte bij haar eerste toernooizege op hardcourt en haar grootste triomf tot nu toe haar team en familie, maar vooral ook haar coach Raemon Sluiter. „Niet alleen voor deze week, maar voor de afgelopen drie jaar. Deze is ook voor jou."

Het was voor Bertens de tweede keer dat ze in een finale van zo’n hoog aangeschreven toernooi stond. In mei verloor ze de eindstrijd van het graveltoernooi in Madrid van de Tsjechische Kvitova.

6-2

Halep sloeg tegen Bertens meteen in de openingsgame toe en brak de opslagbeurt van de Nederlandse. Met harde en geplaatste slagen domineerde de Roemeense de eerste set. Bertens herstelde zich in de tweede set, serveerde beter en kreeg met sterke returns breakkansen op de opslag van Halep. Ze liep uit naar 4-1, maar kon die voorsprong niet vasthouden. De Roemeense nam het initiatief terug en kwam terug tot 4-4. Bertens toonde echter veerkracht, ook in de tiebreak.

Tegen de zichtbaar aangeslagen Roemeense rook Bertens in de beslissende set bloed. Ze mocht op 5-2 zelf serveren voor de winst en hield haar hoofd koel.

Volledige Master

Bij de heren won Novak Djokovic de finale van Roger Federer met 6-4, 6-4. De Serviër is daardoor de eerste speler ooit die alle Master-titels heeft gewonnen. Overigens zette Federer ook een unieke reeks neer. Voordat Djokovic hem brak (bij 3-3), had hij op het Amerikaanse toernooi liefst honderd servicegames op een rij gewonnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kiki Bertens klopt Halep in finale Cincinnati
Sluiten