Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 aug 2018 / 04:52 uur

Kinderen in het zuiden weer naar school

Voor de kinderen in het zuiden (Noord-Brabant, Limburg en Zeeland) is de pret voorbij: de vakantie is afgelopen dus ze moeten weer naar school. Een week later begint het schooljaar voor leerlingen in de regio Midden Nederland, waaronder de provincies Utrecht en Zuid-Holland evenals delen van Gelderland. De week daarna starten ook de overige scholieren.

‘De scholen zijn weer begonnen’

Veilig Verkeer Nederland (VVN) begint maandag met zijn jaarlijkse campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’. Daarmee wil VVN automobilisten alert maken op kinderen die weer naar school gaan.

Volgens de organisatie is er in de eerste weken van het nieuwe schooljaar een piek te zien in het aantal ongevallen met brugklassers. Deze jongeren hebben nog weinig ervaring in het verkeer en kennen vaak de nieuwe route naar school nog niet. De campagne van VVN is landelijk en is herkenbaar aan de bekende spandoeken in de buurt van scholen.

De zomervakanties per regio wisselen elk jaar. Zo kunnen leerlingen uit een regio het ene jaar vroeg in het seizoen op vakantie en het andere jaar laat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kinderen in het zuiden weer naar school
Sluiten