Metro en ANP
Metro en ANP Sport 12 aug 2018 / 15:55 uur

Feyenoord hard onderuit bij De Graafschap

Een slechte start van het nieuwe seizoen voor Feyenoord: in Doetinchem verloor de club zondag met 2-0 van De Graafschap. Het is de tweede dreun binnen vier dagen die Feyenoord moet incasseren. In de derde voorronde van de Europa League verloor de club deze week ook al, met 4-0 van Trencin.

Twee rode kaarten

De eerste wedstrijd van de eredivisie voor Feyenoord eindigde met slechts negen man. Eric Botteghin kreeg in de 67e minuut zijn tweede gele kaart binnen acht minuten. Jean-Paul Boëtius maakte het in de tachtigste minuut nog bonter. Scheidsrechter Pol van Boekel bekeurde hem eerst voor een overtreding en trok opnieuw een gele kaart toen Boëtius uitdagend voor hem applaudisseerde. Zo is de stemming bij Feyenoord in een rap tempo drastisch veranderd en lijkt de gewonnen strijd van vorige week om de Johan Cruijff Schaal al veel langer geleden.

Zoals verwacht koos Van Bronckhorst voor een andere basisformatie dan donderdag in Slowakije. Robin van Persie, Tonny Vilhena, Jeremiah St. Juste, Eric Botteghin en Jean-Paul Boëtius verschenen op de Vijverberg wel aan de aftrap. Zij vervingen Dylan Vente, Sofyan Amrabat, Bart Nieuwkoop, Sven van Beek en Sam Larsson die stuk voor stuk op de bank moesten plaatsnemen.

Veel balverlies

Veel schoot Feyenoord niet op met de vele wijzigingen. De formatie speelde slordig en kwam regelmatig in problemen door het vele balverlies. De eerste twee mogelijkheden waren nog wel voor de bezoekers. Doelman Hidde Jurjus dook een afstandsschot van Jordy Clasie uit de bovenhoek. Vilhena schoot in kansrijke positie ver naast. Voor De Graafschap was Sven Nieuwpoort dicht bij de openingstreffer met een kopbal op de lat. De thuisploeg kwam in de 31e minuut alsnog op voorsprong. Doelman Justin Bijlow kreeg nog een hand tegen een inzet van Leeroy Owusu. Hij tikte de bal echter precies voor de voet van Fabian Serrarens, die zijn eerste duel in de eredivisie bekroonde met de 1-0.

Vilhena maakte vlak na rust bijna gelijk maar Feyenoord verloor het uitzicht op een succesvolle inhaalrace na rode kaarten voor Botteghin en Boëtius, die vlak voor zijn gele kaarten nog de paal raakte. Ver in blessuretijd profiteerde Stef Nijland van de overtalsituatie van de thuisploeg op het veld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Feyenoord hard onderuit bij De Graafschap
Sluiten