Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 12 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Poezen en zes kittens in reismandje gedumpt in park

Een treurige en ‘uitzonderlijke’ vondst in Park Oudegein in Nieuwegein-Zuid vrijdagmiddag. Daar werden twee poezen en zes jonge katjes in een kleine reismand gevonden. Vier kittens waren nog maar drie dagen daarvoor geboren.

Een wandelaar spotte de beestjes gelukkig en bracht de dieren direct naar de dierenopvang. Nog net op tijd: geschat wordt dat de dieren minstens een dag opgesloten en zonder verzorging zaten.

Acht in plaats van één

„Onbegrijpelijk en misdadig", noemt de dierenopvang het dumpen van de dieren in het reismandje. „Gelukkig vonden we ze op tijd, anders waren ze nu dood geweest.”

Normaal biedt een reismand zoals het exemplaar waar de poezen en kittens in werden gevonden, plaats om een kat te vervoeren. Nu zaten er acht dieren in.

Vermagerd en onder de vlooien

De dierenopvang achterhaalde dat de poezen de natuurlijke moeders waren „van twee iets oudere kittens, en vier kittens van amper drie dagen oud”, aldus voorzitter Mechtild Stavenuiter. De beestjes zaten onder de vlooien en oormijt en waren erg vermagerd.

„Ze hadden honger en dorst op het moment dat we ze meenamen. Maar ze hadden niet langer in het reismandje in het park moeten zitten, want dan waren ze dood geweest.”

Gastgezinnen

Nu gaat het gelukkig een stuk beter met de dieren. Sinds vrijdag zijn de poezen en kittens opgevangen door twee gastgezinnen.

De manier waarop de poezen en kittens zijn geloosd is volgens de dierenopvang uitzonderlijk, maar het komt ‘helaas weleens voor’, vertelt de opvang aan het AD. „Deze daad is strafbaar en we willen graag de dierenpolitie van meer informatie voorzien.”

Getuigen of mensen die meer weten over het achterlaten van de dieren in het park, kunnen contact opnemen met de stichting Dierenhulpverlening in Harmelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.