Metro en ANP
Metro en ANP Sport 26 aug 2018 / 18:05 uur

Feest voor Verstappen: podiumplek in België

Voor de ogen van tienduizenden Nederlanders heeft Max Verstappen zondag de derde plek behaald in de Grote Prijs van België. Al in de eerste meters van zijn inhaalrace was zijn podiumplek in zicht.

Spectaculaire crash

Verstappen moest vanaf de zevende positie starten, waardoor het lastig leek voor de Nederlandse coureur om nog op het podium te komen. Maar al in de eerste meters van het parcours zorgde een crash ervoor dat het podium voor Verstappen toch in zicht kwam. Nico Hülkenberg remde te laat voor de eerste bocht en botste zo hard op de wagen van Fernando Alonso dat de Spanjaard over de bolide van Charles Leclerc vloog. Voor de drie hoofdrolspelers van de spectaculaire crash was de race meteen afgelopen.

Maar er waren meer slachtoffers. Kimi Räikkönen reed lek. De Fin probeerde het nog even, maar merkte dat zijn Ferrari veel meer schade had opgelopen. De Red Bull van Ricciardo verloor een vleugel, hetgeen hem een achterstand van twee rondjes kostte voordat hij na 31 ronden helemaal uitviel. Omdat Valtteri Bottas achteraan moest starten vanwege een gridstraf lonkte plotseling de derde plaats voor Verstappen.

Fraaie inhaalmanoeuvre

De Nederlandse coureur van Red Bull passeerde op eigen kracht Romain Grosjean. Hij liet de vele Nederlanders op het circuit nog harder juichen nadat de safety car van de baan was. Eerst verraste hij Esteban Ocon met een fraaie inhaalmanoeuvre en vervolgens moest ook Sergio Perez er aan geloven. Al na tien ronden lag Verstappen op de derde positie, achter Vettel en Hamilton die in snellere auto’s zaten.

Verstappen restte weinig anders dan zijn derde plaats te consolideren. Stiekem hoopte hij op een foutje van Vettel en Hamilton. Maar meer dan een mooie derde plaats zat er niet in voor de Nederlander. Verstappen passeerde zijn ploeggenoot Ricciardo op de ranglijst en staat nu op nummer vijf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Feest voor Verstappen: podiumplek in België
Sluiten