Metro en ANP
Metro en ANP Sport 29 jul 2018 / 14:45 uur

Verstappen valt na vijf ronden uit in GP Hongarije

Door een motorprobleem is Max Verstappen al na vijf ronden in Grote Prijs van Hongarije uitgevallen. Hij lag op dat moment vijfde in de race op de Hungaroring.

Zwaar teleurgesteld moest de Formule 1-coureur zijn Red Bull aan de kant zetten toen de motor begon te pruttelen. Het is de vierde uitvalbeurt van de Limburger in dit seizoen. „Geen vermogen, geen vermogen", riep de Nederlander wanhopig op de teamradio.

Krachtige start

Zijn zevende startplaats was niet bepaald gunstig, maar ondanks dat begon Verstappen de race uitstekend. Meteen na de start stak hij Pierre Gasly (Toro Rosso) en Carlos Sainz (Renault) voorbij en schoof door naar de vijfde plaats.

Maar kort na zijn kundige manoeuvre ging het mis bij het opschakelen na het uitkomen van de eerste bocht. Ineens vloeide de snelheid weg uit zijn bolide en was de race voorbij. Vloekend en tierend klom de Nederlander uit zijn auto.

Slechte kwalificatie

Red Bull was nog wel zo hoopvol gestemd over de GP van Hongarije. Het circuit is er een waar Red Bull kon excelleren; bochtig en weinig rechte stukken. Maar in de kwalificatie ging de hoop op een goed resultaat al overboord. Verstappen bleek in de regen niet de gewenste grip te hebben en reed slechts de zevende tijd.

Eerder dit seizoen viel Verstappen voortijdig uit in Bahrein (na botsing met Lewis Hamilton), Azerbeidzjan (na botsing met teamgenoot Daniel Ricciardo) en Groot-Brittannië (remprobleem met vier ronden voor het einde).

Reageer op artikel:
Verstappen valt na vijf ronden uit in GP Hongarije
Sluiten