Metro
Metro Nieuws 29 jul 2018 / 13:57 uur

Meisje (6) moest tweede keer misbruik zelf voorkomen

Een 6-jarige meisje dat in een opvangkamp voor immigranten in de Verenigde Staten seksueel was misbruikt, moest er daarna zelf voor zorgen dat dit niet nog een keer zou gebeuren. Het meisje moest een contract tekenen waarin stond dat het haar eigen verantwoordelijkheid is om afstand te nemen van andere jongeren (waaronder de dader van het misbruik) in het kamp.

Immigranten

Dat blijkt uit documenten die het Amerikaanse weekblad The Nation in handen heeft. Het meisje werd in mei dit jaar van haar moeder gescheiden toen ze aankwamen in de Verenigde Staten. Moeder en kind vluchtten voor het toenemende bendegeweld in Guatemala. Het meisje werd naar een opvangcentrum vlakbij Phoenix gestuurd.

Het was haar vader die als eerst te horen kreeg dat zijn dochter was misbruikt in het opvangcentrum. Het centrum belde hem in juni op om te vertellen over het misbruik en dat de jongen nog meer meisjes in het centrum had betast. De medewerker van het centrum beloofde hem dat hij zich geen zorgen hoefde te maken en dat het niet meer zou gebeuren. Op het verzoek om met een maatschappelijk werker te praten, kreeg de man geen antwoord.

Contract

Eén dag nadat het centrum haar vader had opgebeld, kreeg het meisje een contract in haar handen geduwd. Daarin stond dat ze ‘afstand moet houden van andere jongeren’ en dat ze uitleg had gekregen over ‘goed gedrag’ en ‘slecht gedrag’. Het contract schrijft dat het haar eigen verantwoordelijkheid is om de regels na te leven.

De nachtmerrie van het 6-jarige meisje was hiermee nog niet over. In dezelfde maand werd haar vader nog een keer gebeld. Het meisje was opnieuw misbruikt. De medewerkster aan de telefoon kon hem niets vertellen over hoe dit kon gebeuren. Ze belde alleen om hem het slechte nieuws te vertellen.

Verward

Inmiddels zijn vader, moeder en dochter weer bij elkaar. Maar het meisje is volgens de moeder erg verward. „Ze herkende me niet”, aldus de moeder tegen The Nation. Het meisje zou zich gedragen alsof ze nog steeds vastzit. „Ze wilde me niet aanraken, knuffelen of kussen.”

Reageer op artikel:
Meisje (6) moest tweede keer misbruik zelf voorkomen
Sluiten