Hester Ramaker
Hester Ramaker Sport 10 jul 2018 / 15:46 uur

Kiki Bertens niet naar halve finale Wimbledon

Tennisster Kiki Bertens gaat niet door naar de halve finale van Wimbledon. In de kwartfinale verloor ze het duel tegen de Duitse Julia Görges, die tevens een goede vriendin van haar is. Het avontuur houdt na deze kwartfinale op voor Bertens, die een bijzonder goed toernooi speelde.

Bertens begon goed aan de partij en had in de eerste set aan een break voldoende om de winst te pakken. In de tweede set moest Bertens bij een stand van 1-2 haar servicegame inleveren. De Nederlandse slaagde er ondanks een sterke fase van de Duitse in om toch terug te breken. In de slotfase van de set kwam Bertens opnieuw onder druk te staan. Ze werkte nog twee setpunten weg, maar na een minder sterke servicegame moest Bertens de set toch aan Görges laten.

Görges speelt in de halve finales tegen de Amerikaanse Serena Williams.

Wimbledon

Bertens is de eerste Nederlandse die zo ver komt op het gras in Londen sinds Michaëlla Krajicek in 2007. Krajicek moest toen in de kwartfinale buigen voor de latere finaliste Marion Bartoli uit Frankrijk.

Bertens gaat het op Wimbledon nu opnemen tegen de winnares van de partij tussen de Duitse Julia Görges en Donna Vekic uit Kroatië.

Serena Williams

Ondertussen is Serena Williams doorgedrongen tot de halve finales op Wimbledon. De Amerikaanse tennisster was in drie sets te sterk voor de Italiaanse Camila Giorgi. Williams won de partij met 3-6 6-3 6-4.

Giorgi begon sterk aan de wedstrijd door de eerste set naar zich toe te trekken. Maar Williams herstelde zich daarna knap. Ze trok met 6-3 de stand in sets gelijk en maakte de partij daarna met 6-4 af.

Williams won het grandslamtoernooi in Londen al zeven keer. Haar laatste succes dateert uit 2016. In 2017 deed ze niet mee vanwege haar zwangerschap.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kiki Bertens niet naar halve finale Wimbledon
Sluiten