Hester Ramaker
Hester Ramaker Sport 10 jul 2018 / 15:38 uur

Het is officieel: Cristiano Ronaldo naar Juventus

Het is officieel bekend gemaakt dat Cristiano Ronaldo verhuist van Real Madrid naar Juventus. De vijfvoudig wereldvoetballer van het jaar tekent waarschijnlijk een contract voor vier jaar bij de Italiaanse kampioen. Met de spectaculaire transfer, waarvan al enige tijd sprake was, is naar verluidt een afkoopsom gemoeid van 105 miljoen euro.

Meer verdienen

Juventus is de vierde club voor Ronaldo. Hij speelde eerder voor Sporting Portugal (2002-2003) en Manchester United (2003-2009). Bij Real Madrid had hij nog een contract tot medio 2021. Ronaldo wilde echter meer gaan verdienen. Het zat hem dwars dat andere topvoetballers als Lionel Messi (Barcelona) en Neymar (Paris Saint-Germain) aanzienlijk meer zouden verdienen. Volgens onbevestigde berichten heeft Ronaldo bij Juventus een jaarsalaris van een slordige 30 miljoen euro bedongen.

Ronaldo, die met Portugal bij het WK in Rusland in de achtste finales werd uitgeschakeld, wordt door zijn nieuwe club waarschijnlijk volgende week medisch gekeurd. Hij geniet nu nog even van vakantie.

Bedanken

Real Madrid bedankte Ronaldo uitvoering voor zijn bewezen diensten. ,,We hebben op zijn verzoek ingestemd met zijn transfer naar Juventus. Hij heeft bewezen dat hij de beste van de wereld is. In de geschiedenis van het onze club en van het mondiale voetbal heeft hij voor één van de mooiste periodes gezorgd.”

Ronaldo is topscorer aller tijden van Real Madrid met 451 doelpunten in 438 wedstrijden. Hij won met de ‘Koninklijke’ zestien hoofdprijzen, waaronder onder meer vier titels in de Champions League. ,,Naast alle titels en overwinningen die hij in de afgelopen negen jaar heeft behaald, is hij een voorbeeld van toewijding, inzet, verantwoordelijkheid, talent en ontwikkeling. Voor Real Madrid zal Cristiano Ronaldo altijd één van de grootste symbolen zijn, en een unieke referentie voor de volgende generaties. Real Madrid zal altijd zijn thuis zijn.”

Salaris

Cristiano Ronaldo gold gedurende vier jaar als de duurste voetballer ter wereld, tot hij in 2013 werd overtroffen door zijn nieuwe ploeggenoot Gareth Bale. In de op hol geslagen transfermarkt werd het record inmiddels al een paar keer overtroffen. Ronaldo verhuist nu op 33-jarige leeftijd voor, volgens nog onbevestigde berichten, 105 miljoen euro van Real Madrid naar Juventus en stijgt daarmee weer wat plekken op de ranglijst van duurste spelers aller tijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het is officieel: Cristiano Ronaldo naar Juventus
Sluiten