Redactie Metro
Redactie Metro Sport 1 jul 2018

Franse voetballer doneert salaris WK aan goed doel

Dát is nog eens ontroerend nieuws vanuit het WK-kamp: de Franse én gevierde voetballer Kylian Mbappé heeft officieel bekendgemaakt dat hij zijn gehele salaris (plus eventuele bonussen) op het WK voetbal aan het goede doel doneert. De speler vindt dat voetballers geen geld hoeven te verdienen wanneer ze voor hun land uitkomen.

Pas 19 jaar

De Franse krant L’Equipe bracht het mooie nieuws de wereld in. Mbappé is pas 19 jaar, maar speelt nu al een belangrijke rol in de huidige successen van de Franse ploeg. Hij stapte in de zomer van 2017 over van AS Monaco naar Paris Saint-Germain. Aan die transfer hing destijds een prijskaartje van maar liefst 180 miljoen euro.

Premiers de Cordée

Volgens l’Equipe zou de succesvolle tiener al in april hebben laten weten dat zijn bonussen naar een goed doel moeten worden overgemaakt. Het geld gaat naar Premiers de Cordée, een liefdadigheidsinstelling die gratis sportactiviteiten zoals voetbal, rugby, boksen, dansen, judo en tennis mogelijk maakt voor zieke kinderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Franse voetballer doneert salaris WK aan goed doel
Sluiten