Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 1 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Schepen Volvo Ocean Race open voor een bezoekje

Als je hart sneller gaat kloppen van de zeilsport, wil je zondag in de haven van Scheveningen zijn: daar zijn de zeilschepen die hebben meegedaan aan de Volvo Ocean Race te bewonderen tijdens de Open Boot Tour.

Rondleiding

Liefhebber van zeilen en altijd al een rondleiding willen krijgen op de vloot? Dan moet je je wel vooraf even inschrijven bij de informatiebalie van het Race Village. Als je een ticket hebt bemachtigd, krijg je toegang voor een bepaalde tijdsperiode. Hiermee worden de wachttijden hopelijk een beetje beperkt. Per boot zullen twee bemanningsleden staan om de bezoekers rond te leiden.

Zomerse zondag

Of de Open Boot Tour nog meer biedt buiten rondleidingen? Absoluut! Je kunt ook getuige zijn van een demonstratiewedstrijd regatta zeeroeien. De start zal ten westen van de havenmonding zijn, de finish in de buitenhaven. Bezoekers kunnen daarnaast ook deelnemen aan groepscursussen in golven, beachvolleybal en powerkiten. Waardige zomeractiviteiten, denken wij zo.

Volvo Ocean Race

De Volvo Ocean Race is een zeilwedstrijd om de wereld die elke drie jaar wordt gehouden. De race is opgebouwd uit etappes en duurt maar liefst 8 tot 9 maanden. Het wordt gezien als de zwaarste zeilwedstrijd voor teams. Dit jaar viel er een dodelijk slachtoffer bij een bootongeluk in de haven van Scheveningen. Drie mensen raakten daarnaast gewond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.