D. van Aken
D. van Aken Sport 26 jul 2018 / 12:37 uur

24-jarige Georgiër koopt voetbalclub FC Den Bosch

Een 24-jarige Georgiër heeft voetbalclub FC Den Bosch overgenomen. Kakhi Jordania wordt grootaandeelhouder van de Brabantse club en krijgt 99,9 procent van de aandelen in handen. Voetbalbond KNVB moet de overname nog wel goedkeuren.

Supporters

De overname door de zoon van voormalig Vitesse-eigenaar Merab Jordania zat er al een tijd aan te komen. ,,Vanuit de aandeelhouders, de Stichting Behoud Betaald Voetbal ’s-Hertogenbosch en de supporters n zijn geen bezwaren gekomen. Sterker nog, er is veel enthousiasme en unaniem draagvlak voor Jordania’s komst naar FC Den Bosch”, zegt directeur Paul van der Kraan.

Papa Jordania was voorzitter van Vitesse.

Van der Kraan verwacht geen problemen met de KNVB. ,,Toen de interesse serieus bleek, heb ik de voetbalbond meteen op de hoogte gebracht. Volgens de sinds 1 juli geldende reglementen, moet de KNVB de overname vooraf goedkeuren. Ik verwacht dat dit traject, dat wij met groot vertrouwen tegemoet zien, enige weken gaat duren.”

Naamgeving

Het zogenoemde prioriteitsaandeel wordt niet overgenomen door Jordania. Dat betekent dat de naamgeving, de clubkleuren en de vestigingsplaats gewaarborgd zijn. ,,Net als mijn vader en broer houd ik van voetbal, met heel mijn hart. FC Den Bosch is een interessante club met een rijke historie, een fanatieke aanhang en gevestigd in een stad met potentie die past bij mijn ambities”, aldus Jordania.

Den Bosch verkeert al enige tijd in financiële moeilijkheden. Van alle clubs uit het betaalde voetbal zijn de Brabanders door de licentiecommissie van de KNVB als enige ingedeeld in categorie 1. Daarin zitten de clubs die op financieel gebied een onvoldoende scoren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
24-jarige Georgiër koopt voetbalclub FC Den Bosch
Sluiten