Metro
Metro Nieuws 26 jul 2018 / 12:41 uur

Brabant is nu het heetste plekje van Europa

Nergens in Europa is het donderdag zo warm als in Noord-Brabant. Vakantiegangers op populaire bestemmingen als Frankrijk, Spanje, Portugal, Turkije en Griekenland moeten het met een paar graden minder doen dan in plaatsen als Den Bosch, Helmond en Eindhoven, waar het kwik ’s middags zo rond de 37 graden bungelt.

In Tilburg hebben ze het meest last van de hittegolf die Nederland teistert. Volgens officiële weermetingen is het daar donderdag maar liefst 38 graden.

Turkije

In de Turkse badplaatsen, waar het in de zomer meestal het warmst is van alle Europese landen, komt het kwik niet hoger dan de 28 graden. Natuurlijk nog altijd snikheet, maar voor even stelt het weinig voor in vergelijking met wat we in Nederland voor onze kiezen krijgen.

Ook in Portugal vallen de mussen in deze periode vaak van het dak, maar in de Algarve is het nu met zo’n 24 graden zeer aangenaam. In de stad Porto komt de temperatuur zelfs niet boven de 21 graden uit.

Frankrijk

Ook in Frankrijk en Spanje is het prima te doen voor de Nederlandse vakantiegangers. Zij genieten aan de kust in gemiddeld 26 graden van een prachtige zomer.

Griekenland komt nog het dichtst in de buurt van de Brabantse ‘bakoven’. Daar ligt de temperatuur rond de 30 graden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Brabant is nu het heetste plekje van Europa
Sluiten