Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Sport 15 jun 2018

Late eigen goal doet Marokko de das om

Marokko heeft geen punten gehaald uit zijn ontmoeting met Iran. De ploeg van Hervé Renard, met een flink aantal (ex-)Eredivisiespelers verloor door een goal in blessuretijd met 1-0.

Bij Marokko stonden onder meer Ajacied Hakim Ziyech en Feyenoorder Karim El Ahmadi in de basis, terwijl Feyenoorder Sofyan Amrabat mocht invallen. Ook de Amsterdammer Mbark Boussoufa en de in Naarden geboren Nordin Amrabat mochten in de basis begin. Bij Iran mocht AZ’er Alireza Jahanbakhsh starten. Hij raakte overigens in de slotfase geblesseerd en moest het veld verlaten.

Weinig

De Marokkanen kregen in het begin meer kansen, maar Ziyech schoot wild over de bal heen en ook Mehdi Benatia kon de bal niet in het Marokkaanse doel werken. Op slag van rust was Iran gevaarlijk: na een counter mocht Sardar Azmoun alleen op de Marokkaanse doelman af. Hij kwam echter niet tot scoren.

In de tweede helft bleef Marokko beter, maar het hoge tempo van de eerste helft kon de ploeg van Renard niet meer volhouden. Het Marokkaanse offensief leidde alleen nog tot een schot van afstand van Ziyech, dat gepareerd werd door doelman Alireza Beiranvand.

Eigen goal

Uiteindelijk ging de winst toch naar Iran, en wel op zeer pijnlijke wijze. Aziz Bouhaddouz was bij Marokko ingevallen om doelpunten tegen Iran te scoren, maar de spits kopte een Iraanse vrije trap in blessuretijd achter zijn eigen doelman.

Marokko wacht nu nog wedstrijden tegen Spanje en regeren Europees kampioen Portugal. Het land zal sowieso een van die wedstrijden moeten winnen om kans te maken op een plek in de knock-outfase.