Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 15 jun 2018 / 16:40 uur

Indonesische dorpelingen vinden vrouw in python

In Indonesië hebben dorpelingen het lichaam van een vrouw gevonden in een opgezwollen python. De dorpelingen vonden haar lichaam toen de python werd opengesneden.

Dat meldt de lokale nieuwswebsite detik.com. Een politiewoordvoerder zegt dat het incident plaatsvond toen de vrouw, Wa Tiba genaamd, gisteren haar grond inspecteerde. De dorpelingen gingen naar haar op zoek toen ze niet thuis was gekomen. Vlakbij de python werden spullen van de vrouw gevonden.

Opengesneden

De slang werd daarna meegenomen door de burgers, omdat zij door de opgezwollen toestand van de slang al vermoedden dat hij de vrouw had opgegeten. Het dier werd opengesneden en de dorpelingen troffen het lichaam van Wa Tiba aan. Ze werd 54 jaar.

Over de oorzaak van het voorval is nog niets duidelijk. De politiewoordvoerder vertelt dat het voor hem een uniek geval is: „Dit is de eerste keer dat ik hier van een mensetende slang hoor."

De python is een wurgslang die zich in het algemeen niet voedt met mensen. Hun dieet bestaat normalerwijs uit vogels en kleine zoogdieren, zoals gerbils en ratten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Indonesische dorpelingen vinden vrouw in python
Sluiten