Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 10 apr 2018 / 19:59 uur

Roma en Strootman realiseren superstunt tegen Barça

In de kwartfinale van de Champions League heeft AS Roma (met Kevin Strootman) voor een gigantische stunt gezorgd. Tegen Barcelona maakten de Italianen een 4-1 achterstand goed door thuis met 3-0 te winnen. Liverpool (met Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk) is ook verder na een 1-2 overwinning op Manchester City. Thuis was er al met 3-0 gewonnen.

Een raket

AS Roma kwam als een raket een uit de startblokken. Edin Dzeko werd diep gestuurd en prikte de bal binnen. Toch leek er weinig aan de hand voor de Catalanen, totdat na een klein uur AS Roma een strafschop mocht nemen. Daniele de Rossi faalde niet voor de ploeg van Kevin Strootman. Stephan El Shaarawy had daarna nog een enorm kans op de 3-0, maar Marc-André ter Stegen redde uitstekend.

Toch werd het 3-0 voor de Romeinen. Kostas Manolas zorgde met het hoofd voor de derde treffer. Barcelona had nog een goede tien minuten om het tij weer te keren. Ousmane Dembélé was nog een keer dicht bij de 3-1, maar zijn bal verdween naast het doel van Roma.

Liverpool overleeft

Ook City kende een droomstart. Een lange bal van Van Dijk werd onderschept en razendsnel schakelde de thuisploeg om. Gabriel Jesus rondde de aanval af. Daarna was de ploeg van Josep Guardiola veel beter. Het claimde twee keer een strafschop wegens hands, zag een knal op de paal belanden en de 2-0 van Leroy Sané werd ten onrechte afgekeurd.

Guardiola was vooral vanwege dat laatste witheet en werd in de rust naar de tribune gestuurd. Zonder de Spaanse coach langs de zijlijn was City een stuk minder dominant na rust en Liverpool deelde direct de genadeklap uit. Mohammed Salah scoorde met een fraai wippertje. Toen Kyle Walker nog eens ging klungelen achterin, maakte Roberto Firmino de 1-2. Liverpool is hierdoor nog een ronde verwijderd van haar eerste finale sinds 2007.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Roma en Strootman realiseren superstunt tegen Barça
Sluiten