Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 26 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Met deze ploeg moet Dumoulin de Giro prolongeren

Tom Dumoulin start volgende week vrijdag in Jeruzalem als titelverdediger tijdens de Giro d’Italia. Daarbij wordt hij geholpen door zeven ploeggenoten, waaronder vier landgenoten.

Curvers, Hofstede, Ten Dan en Oomen

Roy Curvers en Lennard Hofstede zullen vooral op het vlakke hun werk moeten doen, Sam Oomen en Laurens ten Dam zijn de voornaamste luitenanten in de bergen. Verder rijden de Amerikaan Chad Haga, de Belg Louis Vervaeke en de Australiër Chris Hamilton mee. Ten Dam en Haga waren er in 2017 ook al bij.

„We gaan naar de Giro met hetzelfde doel als vorig jaar en willen opnieuw een goed resultaat met Tom Dumoulin behalen," vertelt ploegleider Marc Neef op de website van Team Sunweb. „Dumoulin, Oomen en Vervaeke zijn naar de Sierra Nevada getrokken om de Giro voor te bereiden. Op papier is de Giro nog lastiger dan vorig jaar, met meer klimmen en minder tijdritkilometers. We verwachten dus drie spannende weken."

Aan de ploeg zal het niet liggen. „Onze selectie is een mix van getalenteerde klimmers en ervaren wegkapiteins. We gaan naar Israël met een sterke en zelfzekere ploeg en kijken uit naar de start van de Giro."

Acht renners

De Giro is de eerste grote ronde waar de ploegen maar acht renners mogen opstellen. Vorig jaar waren dat er negen per team, maar de UCI heeft dat teruggeschroefd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.