Metro en ANP
Metro en ANP Sport 25 mrt 2018 / 07:44 uur

Laatste paar voetbalschoenen Cruijff geveild

Het laatste paar voetbalschoenen van Johan Cruijff is zaterdagavond geveild voor 30 duizend euro. Het waren de laatste voetbalschoenen die Cruijff kocht voordat hij overleed op 24 maart 2016. Hij zou er „niet zo gek lang” voor zijn overlijden nog mee hebben gespeeld.

Goed doel

De voetbalschoenen werden geveild op een gala van de Sunday Foundation in Rotterdam. Met de opbrengst van de veiling bouwt de Sunday Foundation in Sierra Leone een school voor gehandicapte kinderen en weeskinderen die nu geen onderwijs krijgen.

De school in Sierra Leone gaat Johan and Danny Cruyff Building heten. Danny zelf zal de school binnenkort openen. „We zijn heel blij met het bedrag, daarmee kunnen we een mooie school neerzetten”, aldus Sander de Kramer van de Sunday Foundation. „Johan was zeer begaan met het lot van deze kinderen.”

Johan Cruijff / ANP

‘Zijn voetafdruk staat er nog in’

De voetbalschoenen zijn nog niet zo heel oud. „Hij heeft er niet zo gek lang voor zijn dood nog een wedstrijdje op gespeeld”, zegt De Kramer. „Ergens in Spanje tussen twee teams van veteranen. Je kunt de afdruk van zijn voeten er nog in zien staan.”

De maker van de voetbalschoenen kocht ze uiteindelijk ook. De fabrikant had beloofd dat als het bedrag te laag zou uitvallen, hij ze zelf zou kopen. Vanuit de hele wereld zouden mensen mee hebben geboden. Het bedrag bleef uiteindelijk steken bij 27.500 euro. De fabrikant maakte er 30 duizend van.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Laatste paar voetbalschoenen Cruijff geveild
Sluiten