Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 17 mrt 2018 / 12:29 uur

Familie Gio bedreigd: Dodelijke ziektes toegewenst

Tien maanden geleden was het groot feest in Rotterdam, toen Feyenoord voor het eerst in achttien jaar tijd een landstitel mocht vieren. Maar dit seizoen is alles anders in De Kuip en dat merkt trainer Giovanni van Bronckhorst op zeer onaangename manier.

Kanker krijgen

Via social media komen er de nodige bedreigingen en verwensingen binnen. Niet alleen bij de trainer zelf, maar ook bij bijvoorbeeld zijn vrouw Marieke. Uit een van de berichten blijkt dat ook dat de kinderen niet gespaard worden. „Gio out, jouw man moet worden ontslagen, iedereen wil hem weg hebben, hoop dat jouw kinderen kanker krijgen!"

„Mensen die je een dodelijke ziekte toewensen, dat is best heftig", vertelt de coach tegenover Het Algemeen Dagblad. „Zelf sta ik vrij nuchter in het leven, maar het gaat hier ook mijn vrouw en kinderen aan. Die reageren doorgaans anders. Nee, dit soort berichten heb ik als speler nooit gehad, toen was er ook nog nauwelijks sprake van social media."

Hoge eisen

Toch lijken de sportieve eisen van de supporters alleen maar hoger te zijn geworden sinds Van Bronckhorst met Feyenoord afgelopen seizoen de titel pakte. „In mijn debuutjaar, toen we zeven keer op een rij verloren, gebeurde dit niet. Het is echt iets van dit seizoen.”

Ook spelers zouden dergelijke berichten ontvangen. „Dat mensen teleurgesteld zijn, dat snap ik heel goed. Zeker omdat we vorig jaar de landstitel pakten en nu moeten strijden om plek vier in de Eredivisie, maar dit gaat erg ver. We kijken met mijn management en de club ook of we er iets tegen kunnen doen.’’

Sophia Kinderziekenhuis

Van Bronckhorst heeft wel een straf in gedachten voor de mensen die dergelijke verwensingen hebben geuit. „Laat iemand die dergelijke dingen achterlaat op Twitter een dag in het Sophia Kinderziekenhuis rondkijken. Dat lijkt mij een passende straf.”

Moeilijk jaar

Het jaar na het kampioenschap verloopt uiterst moeizaam. Voor de landstitel werd de ploeg al vroeg uitgeschakeld en ook het Champions League-avontuur is allang ten einde. Bekerwinst zou het jaar nog enigszins kunnen redden.

Van Bronckhorst krijgt van de fans vooral kritiek op zijn wisselbeleid. Vooral het naar de kant halen van Nicolai Jørgensen op bezoek bij VVV-Venlo zorgde voor veel verbazing.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Familie Gio bedreigd: Dodelijke ziektes toegewenst
Sluiten