Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 28 jan 2018 / 13:25 uur

Ajax verder achterop bij PSV na bloedeloze 0-0

Na de Klassieker tegen Feyenoord als openingsduel van de tweede seizoenshelft, was ook de tweede wedstrijd, uit bij FC Utrecht, voor de nieuwe Ajax-trainer Erik ten Hag een zeer beladen partij. Bij de oude club van Ten Hag was er zondagmiddag maar weinig waardering voor de in de winterstop overgestapte coach.

Rotzooi

‘Erik neem je rotzooi mee’, scandeerde het Utrecht-publiek een paar keer en op een groot spandoek stond de trainers voornaam geschreven met een euroteken, doelend dat hij voor het geld naar Amsterdam was vertrokken.

De wedstrijd zelf had overigens hetzelfde niveau als het veld en was dus bar slecht. Ajax speelde opvallend ver naar achteren en ook de thuisploeg vloog er niet bovenop, zoals normaal in wedstrijden tegen de Amsterdammers.

De Jong

Door de hobbelige toendra in Stadion Galgenwaard was goed voetbal ook zo goed als onmogelijk zondag. Vooral de Ajacieden Lasse Schöne en Hakim Ziyech hadden het zwaar in de Domstad.

Omdat Utrecht zorgde dat spelmaker Frenkie de Jong bij Ajax niet tot opbouwen kwam, bleven de gasten gevaarloos. Met deze instelling van beide ploegen en de staat van het veld was een bloedeloze 0-0 het logische resultaat. Daarmee groeide de achterstand van Ajax op koploper PSV tot zeven punten en is de titelrace voorlopig weer van alle spanning ontdaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Ajax verder achterop bij PSV na bloedeloze 0-0
Sluiten