Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Sport 6 dec 2017 / 22:01 uur

Feyenoord pakt in laatste minuut winst tegen Napoli

Feyenoord heeft het weinig succesvolle Champions League-avontuur toch mooi afgesloten. De club uit Rotterdam-Zuid won dankzij een goal in blessuretijd van Jeremiah St. Juste met 2-1 van SSC Napoli.

De wedstrijd begon bijzonder slecht voor de Rotterdammers. Al na anderhalve minuut mocht Kenneth Vermeer, die voor het eerst in een flink aantal wedstrijden weer in het doel stond en meteen aanvoerder was, de bal uit zijn net vissen. Een vrije trap belandde voor de voeten van Piotr Zieliński, die de 0-1 binnenschoot.

https://www.youtube.com/watch?v=2-c99cSHpC8

Na iets meer dan een halfuur had de ploeg van Giovanni van Bronckhorst zijn antwoord paraat: Nicolai Jørgensen kopte in de 33e minuut de gelijkmaker in. Feyenoord kreeg daarna nog wat kansen tegen een zichtbaar aangeslagen Napoli, maar de teams zouden met een 1-1 stand de rust ingaan.

Slotfase

Na de rust werd Napoli een aantal keer gevaarlijk, terwijl keeper José Reina onder meer bij hoekschoppen van Feyenoord moest optreden. In de slotfase leek het alsnog mis te gaan voor de thuisploeg: Tonny Vilhena kreeg in de 83ste minuut zijn tweede gele en dus rode kaart.

De Rotterdammers bleven echter strijden, hadden ook na de kaart verrassend weinig van de Napelse tegenstander te duchten en kregen uiteindelijk loon naar werken: in de blessuretijd kopte St. Juste de winnende 2-1 achter Reina.

Feyenoord heeft verder weinig aan de overwinning, want de ploeg eindigt alsnog laatste en is daardoor voor dit seizoen uitgespeeld in Europa. Napoli is op de derde plek geëindigd en komt na de winterstop uit in de Europa League.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Feyenoord pakt in laatste minuut winst tegen Napoli
Sluiten