Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 25 nov 2017 / 14:52 uur

Verstappen start als zesde tijdens laatste GP

Tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi zal Max Verstappen op de zesde plaats beginnen. De Nederlander was ruim een seconde trager dan Valtteri Bottas. De Fin troefde verrassend zijn ploegmaat bij Mercedes en wereldkampioen Lewis Hamilton af tijdens de kwalificaties.

Niks te winnen

Voor Verstappen zal het zondag in de Verenigde Arabische Emiraten puur om de race zelf gaan, in het klassement is er niets meer te winnen voor de coureur RedBull Racing. Mocht hij de race winnen en zijn voorganger Kimi Räikkönen buiten de punten vallen, dan komt hij namelijk tot op tien punten van de Fin.

Het gat met zijn eerste achtervolger in de ranking – Sergio Pérez – is nog veel groter, dus Verstappen staat rotsvast op de zesde plaats. Ook wat de merken betreft, is RedBull honderdprocent zeker van het blijven op positie drie.

Vierde in 2016

Vorig seizoen zette Verstappen een zeer behoorlijke race neer op het circuit van Abu Dhabi. Ondanks een belabberd begin, waarna hij zelfs even laatste lag, legde hij uiteindelijk beslag op de vierde plaats.

Afgelopen jaar won Hamilton overigens in Abu Dhabi, maar het was zijn toenmalige ploegmakker Nico Rosberg die met een tweede plaats de wereldtitel veiligstelde.

Reageer op artikel:
Verstappen start als zesde tijdens laatste GP
Sluiten