Merel Driessen
Merel Driessen Sport 10 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Sepp Blatter beschuldigd van seksuele intimidatie

Voormalig FIFA-topman Sepp Blatter is beschuldigd van seksuele intimidatie. Hij zou de Amerikaanse keepster Hope Solo in haar billen hebben geknepen tijdens het gala van de gouden bal in januari 2013. Blatter noemt de opmerkingen van Hope Solo belachelijk.

Dat laat hij in een reactie weten. De keepster deed haar verhaal in de Portugese krant Expresso. Samen met Blatter reikte ze de award uit voor beste vrouwelijke voetbalspeler van het jaar. Vlak voordat ze opkwamen, kneep Blatter haar in haar billen.

Uit het veld geslagen

Solo was compleet uit het veld geslagen. Ze vertelt dat het moeilijk voor haar was om vervolgens uit haar woorden te komen.

De keepster sprak zich al eerder uit over seksuele intimidatie in de sportwereld. In een Instagrampost vertelde ze dat ze naar aanleiding van #MeToo had nagedacht over alle ongemakkelijke situaties die zij en haar teamgenoten de afgelopen jaren hadden ervaren met onder andere trainers en dokters. Volgens haar varieerde dat van ongepaste opmerkingen tot in de billen geknepen worden. Ze vindt dat dit niet langer meer ongestraft moet blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.