Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 19 nov 2017 / 17:26 uur

PSV-keeper Zoet werd gek toen ‘Isi’ naar voren ging

„Ongelooflijk”, stamelt PEC Zwolle-speler Younes Namli na afloop van PEC Zwolle-PSV. De thuisploeg leek hard op weg naar een gelijkspel toen daar plots PSV-verdediger Nicolas Isimat-Mirin de 0-1 binnentikte in blessuretijd. „Tegen zoveel geluk is niks opgewassen, zo word je kampioen”, besluit Namli terwijl hij vol ongeloof op zijn slippers richting de kleedkamer sjokt.

Niet de bedoeling

Namli was niet de enige speler van de thuisploeg die er flink de pest in had. PEC, dé verrassing van de Eredivisie tot dusverre, had het beste van het spel en had tegen PSV meer verdiend. De Eindhovenaren hadden ook vrede met een gelijkspel. Gezien de straatlengte voorsprong op de concurrentie hoefde er in Overijssel ook niet per se gewonnen te worden, dus besloot coach Phillip Cocu om aanvaller Hirving Lozano eraf te halen en een middenvelder in de vorm van Adam Maher in het veld te brengen.

PSV-keeper Jeroen Zoet kon zijn ogen dan ook niet geloven toen hij zag dat Isimat-Mirin in blessuretijd mee naar voren ging: „We werden helemaal gek toen ‘Isi’ richting het PEC-doel sprintte bij die vrije bal van ons. We wilden de 0-0 vasthouden, dat leek het maximaal haalbare resultaat. Dan is het niet de bedoeling dat je als verdediger mee naar voren gaat. Maar ja, hij heeft hem gemaakt dus dan mag het.”

Tikkie

Zoet sprak van een Engelse wedstrijd van zijn ploeg. „Het was een lastig duel. Er waren fases dat we flink onder druk stonden. Het was niet goed van onze kant. Voetballend lukte het niet om eruit te komen, dus speelden we veel lange ballen. We hebben ervoor geknokt, net al de vorige wedstrijd tegen FC Twente valt’ie voor ons op het laatst goed. Of dat toeval is? We zijn er de hele wedstrijd in blijven geloven, misschien dwing je het dan ook wel af. Op deze manier geef je iedereen die niet voor PSV is wel een tikkie en dat is lekker. Het zal frustrerend voor ze zijn dat wij blijven winnen, terwijl het ernaar uit ziet dat we punten gaan verliezen. Maar wij moeten nu niet gaan denken dat het ons aan komt waaien, want het kan ook een keer de andere kant op vallen.”

PSV-spits Luuk de Jong had een groot aandeel in de treffer van Isimat-Mirin. Hij was het immers die PEC-doelman Diederik Boer op de proef stelde met een kopbal. Boers weifelende optreden – de bal wegtikken of klem pakken – zorgde ervoor dat Isimat-Mirin de bal voor het intikken had. „Dit zijn de lekkerste overwinningen”, lachte De Jong. „Waarschijnlijk had ‘Isi’ het gevoel dat’ie hem zou maken. Maar dit viel wel onder de noemer geluk inderdaad, want dit was tegen alle afspraken in, haha. We delen opnieuw een tik uit aan de concurrentie, want dit moet aardig frustrerend voor ze zijn. Maar we hebben ook wedstrijden gehad die we met groot verschil winnen. We zijn gewoon moeilijk te verslaan.”

Ajax

De Jong ziet Ajax momenteel als enige overgebleven concurrent in de strijd om de landstitel. „Met die 8-0 tegen NAC geven ze een aardig signaal af, maar dat doen wij vandaag ook. Feyenoord ligt nu wel erg veel achter en ploegen als PEC, AZ en Vitesse houden dit niet tot het eind van de rit vol.” Toch ziet De Jong de uitwedstrijd op 10 december tegen Ajax niet als cruciaal. „We kunnen er nu op los analyseren, maar je weet nooit wat er kan gebeuren. Vandaag is daar wel het bewijs van.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
PSV-keeper Zoet werd gek toen ‘Isi’ naar voren ging
Sluiten