Amarins de Boer
Amarins de Boer Sport 19 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Verdediger van Vitesse maakt bizarre eigen goal

Ai, een pijnlijk momentje voor ​Fankaty Dabo. De verdediger van Vitesse maakte op bezoek bij FC Groningen een bizarre eigen goal.

De Engelsman wilde van zo’n dertig meter afstand de bal spelen naar doelman Jeroen Houwen. Hij speelde de bal alleen ontzettend hoog de lucht in, waardoor Houwen de bal niet kon tegenhouden.

https://www.youtube.com/watch?v=FI_LR_bWXqo

De doelman maakte zijn debuut, omdat doelman Remko Pasveer geblesseerd was.

Had de keeper ‘m moeten hebben?

Een kwestie van een ‘domme actie’ van de verdediger of had de keeper de bal moeten hebben? Daarover zijn de meningen verdeeld.

https://twitter.com/decluit/status/932259620718104577

‘Het is mijn fout’

Dabo heeft inmiddels zelf ook gereageerd. „Pff, verkeerde techniek van mij. Ik had het beter moeten doen. Het is niet de fout van de keeper, maar van mij. Ik kan het hem niet aanrekenen, het is de verkeerde techniek van mijn kant. Ik moet terugkijken en zien wat ik beter kan doen. Niet wat de keeper beter had kunnen doen”, reageert hij na afloop bij FOX Sports.

Het bleek een kantelpunt in het duel. „Het is lastig dat we comfortabel in de wedstrijd zaten tot mijn fout en het daarna helemaal kantelde." FC Groningen won de wedstrijd met 4-2.

Viral

Dabo kan rekenen op de nodige media-aandacht, net zoals bij Dennis van Duinen. Die speler van Harkemase Boys maakte een aantal weken geleden ook een behoorlijke blunder: hij miste voor open doel.

https://www.youtube.com/watch?v=04_EZuRZFR8

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.