Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Sport 2 nov 2017

Feyenoord verliest ook vierde Champions League-duel

Feyenoord is er opnieuw niet in geslaagd om in de Champions League een goed resultaat te halen. De Rotterdammers kwamen nog op voorsprong tegen Shakhtar Donetsk, maar verloren uiteindelijk met 3-1 van de Oekraïense ploeg.

De mannen van Giovanni van Bronckhorst schoten in het vierde duel van deze Champions League-campagne uit de startblokken en waren de thuisploeg in de beginfase de baas. Dat leidde in de twaalfde minuut tot de 0-1 van Feyenoord: Nicolai Jørgensen zette de aanval zelf op, kreeg daarna de bal voor en kopte raak.

Vijf minuten

Twee minuten later had Shakhtar het antwoord al klaar: na een redding van keeper Brad Jones kreeg de Rotterdamse verdediging de bal niet uit het eigen strafschopgebied. Facundo Ferreyra kon profiteren: 1-1.

Jean-Paul Boëtius (links) in duel met Shakhtar-speler Bohdan Butko. / EPA

Drie minuten later kon de tegenstander uit Donetsk al op voorsprong komen via Marlos. Na een mooie aanval kon de Braziliaan de bal in het doel van Jones koppen. Daarmee ging Feyenoord in vijf minuten van een 0-1 voorsprong naar een 2-1 achterstand.

Shakhtar neemt gas terug

In de tweede helft nam Shakhtar wat gas terug, waardoor Feyenoord meer kansen kreeg. De afwerking was echter matig en tot overmaat van ramp was het de thuisploeg die nog een tot scoren kwam. Wederom zetten de Oekraïners vlot een aanval op en wederom was Marlos het eindstation. Hij zette de 3-1 eindstand op het scorebord.

Feyenoord is na vier wedstrijden in de Champions League nog altijd puntloos. Het beste resultaat waar de Rotterdammers nu nog op kunnen hopen, is een derde plaats. Deze geeft recht op Europa League-voetbal. Overwintering in de Champions League is niet meer mogelijk.