Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Sport 8 okt 2017 / 07:52 uur

Robben: Met onze status heel bescheiden zijn

Arjen Robben eist dat de spelers van Oranje bescheiden blijven. De vleugelspeler ziet dat kwalificatie voor het WK 2018 na de magere 1-3 zege in en tegen Wit-Rusland wel heel moeilijk wordt, nadat Zweden eerder Luxemburg met 8-0 oprolde.

„Normaal gesproken is 1-3 winnen op zich niet slecht. Ik zeg absoluut niet dat we goed spelen, maar normaal gesproken kun je dat resultaat wel meenemen”, analyseert de aanvaller tegenover De Telegraaf. „Maar in deze fase van de kwalificatie kan dat niet. Je kan niet verwachten dat je hier met 0-8 wint. Wij moeten met onze status heel bescheiden zijn”, zo benadrukt Robben, die speelt bij Bayern München.

Ook oud-Ajacied Ryan Babel erkent dat Oranje nog lang niet uitgeleerd is. „Het was een moeizame wedstrijd. We begonnen enthousiast, maar het bleef op een gegeven moment heel lang 1-0. In de eerste helft hadden we een paar mogelijkheden waar we volgens mij wel meer uit hadden móéten halen. Na de 1-1 gaat de kwaliteit dan heel erg omlaag en hadden we de wedstrijd zelfs nog kunnen verliezen", aldus Babel

Marcus Berg. Hij flopte jaren geleden als huurling van PSV, maar tegen Luxemburg schreef hij vier goals op zijn naam. / AFP

Kwalificatie: En nu?

Na de resultaten van gisteren is kwalificatie voor Oranje verder weg dan ooit. Zweden, de nummer twee en aankomende tegenstander van Nederland, heeft drie punten meer dan de mannen van Dick Advocaat. Maar het doelsaldo van de Zweden is na grote overwinningen tegen Wit-Rusland (0-4) en Luxemburg (8-0) veel beter. Dat betekent dat Nederland alleen met een overwinning van minstens 7 doelpunten verschil nog naar Rusland kan. Bij alle lagere scores gaat Zweden naar de eindronde.

„Het is helaas geen 6-0 of 7-0 tegen Wit-Rusland geworden", aldus Davy Klaassen. „Het wordt gewoon heel moeilijk tegen Zweden. We moeten hopen dat we een wonder laten gebeuren. We moeten er echt alles aan gaan doen", sluit de middenvelder van het Everton van Ronald Koeman af.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Robben: Met onze status heel bescheiden zijn
Sluiten