Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Sport 27 okt 2017

Hans Kraay sr. overlijdt op 81-jarige leeftijd

Hans Kraay sr. is overleden. Dat meldt het ANP aan de hand van bronnen binnen de familie. De oud-voetballer van onder meer het Nederlands elftal en vader van de bekende analist Hans Kraay jr. werd 81 jaar.

Hans Kraay sr. was in zijn tijd als voetballer een van de meest gevreesde verdedigers door zijn harde spel. De geboren Utrechter begon zijn carrière bij DOS, een van de voorlopers van FC Utrecht. Hij speelde 155 wedstrijden voor de club en werd in het seizoen 1957/1958 landskampioen.

Feyenoord

In 1960 stapte Kraay over naar Feyenoord. Daar begon hij qua prijzen aan de succesvolste periode van zijn carrière. In het seizoen 1961/1962 won de verdediger opnieuw het landskampioenschap en in 1964/1965 won hij zowel de KNVB Beker als de schaal. In 1968 ging hij terug naar DOS en in 1970 hing hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Hij speelde ook acht wedstrijden voor Oranje.

Na zijn loopbaan als voetballer ging Kraay aan de slag als trainer. Hij zat onder andere bij Ajax en Feyenoord op de bank en won met AZ ’67 de KNVB Beker in 1978. Bij PSV en wederom Feyenoord was de oud-voetballer ook een periode technisch directeur.

Later was Kraay sr. voor verschillende tv-programma’s en radiozenders werkzaam als voetbalanalist en commentator. Zijn zoon, Hans Kraay jr., is tevens een oud-voetballer en bekend analist.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Hans Kraay sr. overlijdt op 81-jarige leeftijd
Sluiten