Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 17 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

PSV’ers vooral opgelucht na zege op Feyenoord

Bij de PSV-spelers heerste er opluchting na de met 1-0 gewonnen topper tegen Feyenoord. Na de zeperd van vorige week tegen Heerenveen was iedereen benieuwd hoe de ploeg van Phillip Cocu zich zou houden tegen de landskampioen. De Eindhovenaren startten furieus in het eigen Philips Stadion. Cocu greep in de zoektocht naar een ingespeeld team terug naar vorig seizoen. Dat betekende dat Jürgen Locadia begon vanaf de flanken en dat Luuk de Jong ‘gewoon’ in de spits stond.

‘Tien, tien’

Locadia vond in de tweede minuut Gastón Pereira die de afgemeten voorzet achter Brad Jones volleyde. Het thuispubliek ging er eens goed voor zitten en riep al om ‘tien, tien’. Zover kwam het niet. Sterker nog, nadat Steven Berghuis vlak voor rust zijn tweede gele kaart ontving van arbiter Björn Kuipers, zakte PSV ver terug en was het spel ronduit pover. Feyenoord zette de Eindhovenaren met tien man onder druk en miste de mooiste kansen via Eric Botteghin en Jens Toornstra.

„Het was met de hakken over de sloot, maar na Heerenveen moeten we vooral blij zijn dat we van Feyenoord gewonnen hebben”, gaf PSV-aanvoerder Marco van Ginkel toe. „We werden deze week al afgeschreven voor de titel, maar we hebben laten zien dat we een volwaardige kampioenskandidaat zijn. Dat zeg ik niet alleen omdat we nu gewonnen hebben, maar ook vanwege het feit hoe we de eerste helft speelden. Die was uitstekend. Iedereen heeft het nu over die tweede helft, maar ik haal liever de positieve dingen eruit en die heb ik vandaag zeker gezien.”

Prima middag

Ook middenvelder Jorrit Hendrix sprak van een prima middag: „Ajax heeft verloren en wij winnen de topper van Feyenoord waardoor we nu gedeeld koploper zijn. Het kon niet beter na de zeperd tegen Heerenveen. Natuurlijk hebben we in de tweede helft niet goed gespeeld. Het publiek begint dan te morren en te fluiten, maar we moeten ons niet laten leiden door onze supporters alhoewel ik ze wel begrijp. Maar het resultaat is het belangrijkste en van daaruit kijken we naar dingen die beter kunnen. De competitie is net bezig, het is logisch dat we soms nog zoekende zijn.”

Bart Ramselaar, die een half uur voor het einde inviel, zei dat zijn ploeg ‘goed was weg gekomen’. „Dat we nu gewonnen hebben is het belangrijkste. Dat we de tweede helft zo ver terugvielen is niet te verklaren. Soms lukt het, zoals de eerste helft het geval was, en soms niet. Het geeft aan dat we qua spelniveau nog niet zijn waar we willen zijn. Daar moeten we aan werken. Misschien is het wel een mentaal iets. Vanuit dat oogpunt snap ik de fans dan ook wel een beetje.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
PSV’ers vooral opgelucht na zege op Feyenoord
Sluiten