Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 25 sep 2017 / 14:47 uur

PSG biedt Cavani 1 miljoen in strafschoppen-klucht

Het steeds verder oplopende meningsverschil over wie de strafschoppen mag nemen bij Paris Saint-Germain tussen Edinson Cavani en Neymar is inmiddels veranderd in een ware klucht. Volgens het Spaanse El Pais heeft PSG-eigenaar Nasser Al Khelaifi de Uruguayaan 1 miljoen euro geboden als hij de penalty’s voortaan door de Braziliaan laat nemen.

Dat miljoen is de bonus die Cavani in zijn contract heeft staan als hij topscorer wordt bij PSG. Cavani heeft het aanbod echter van tafel geveegd. Al-Khelaifi is naar verluidt al een week aan het onderhandelen met de twee duur betaalde vedetten, nadat het op 18 september in de topper tegen Olympique Lyon beschamend mis ging op het veld.

Cavani is de vaste strafschoppennemer, maar in het duel met Lyon eiste Neymar de bal op bij een pingel. De Braziliaan Dani Alves speelde ook een hoofdrol in de ‘pingelrel’ door de bal af te pakken van Cavani en aan Neymar te geven. De Uruguayaan pikte dit niet en stuurde de Braziliaan weg bij de strafschopstip. Door al het beschamende geruzie miste Cavani de penalty ook nog eens.

Naar verluidt moest het tweetal later in de kleedkamer uit elkaar gehaald worden. Voor Cavani lijkt het inmiddels een principekwestie te zijn geworden. En volgens El Pais steunen de spelers Cavani. Op dezelfde dag werd overigens bekend wat Neymar verdient bij PSG. Zonder zijn uitgebreide bonuspakket, waar nog geen cijfers over bekend zijn, krijgt Neymar iedere maand 3.069.520 euro overgemaakt. Dat komt neer op ruim een ton per dag, of 37 miljoen euro per jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
PSG biedt Cavani 1 miljoen in strafschoppen-klucht
Sluiten