Johan van Boven
Johan van Boven Sport 15 mei 2017 / 15:07 uur

De Coolsingel ligt heel even in Zuid-Amerika

De spelers die vorig jaar met Feyenoord de KNVB-beker wonnen waren al iets gewend, maar het vieren van het landskampioenschap was duizendmaal intenser. De kersverse helden van Rotterdam wisten maandag niet wat ze meemaakten op het bordes van het stadhuis. Tot in elke uithoek van de Coolsingel en het Stadhuisplein stonden feestende mensen, talloze vlaggen wapperden op het ritme van de wind en door al het vuurwerk verdween voor even dat prachtige uitzicht.

„Het lijkt wel of we in Zuid-Amerika zijn”, aldus Braziliaan Eric Botteghin. „Het is zo ongelooflijk mooi om te zien hoe blij de mensen zijn. Zelfs vanaf het balkon zag ik een paar fans huilen van geluk. Ook vanuit Brazilië heb ik ongelooflijk veel reacties gehad, de wedstrijd tegen Heracles was daar zelfs live op televisie. Net op het bordes heb ik via Facebook Live mijn familie en vrienden in Brazilië mee laten genieten.”

Op de vraag of het de avond ervoor, tijdens het besloten feest op het ss Rotterdam, laat was geworden, begint Botteghin te zuchten en te puffen. „Ik ging om half 1 al naar huis, omdat ik ongelooflijk moe was. De druk, de ontlading, het feest; het was allemaal niet niks. Veel jongens gaan vanavond samen op stap, maar ik sla even over, haha. Maar dat wil niet zeggen dat ik minder geniet!”

5 uur naar huis

Een groot deel van de spelersgroep verbleef afgelopen nacht in Club Vie. Uiteraard was Eljero Elia een van de grote gangmakers. „Zondag ging ik pas om 5 uur naar huis, maar ondanks alle baco’s lukte het me niet om dronken te worden”, zei hij gisteren na de huldiging. „Het was ook niet echt mijn muziek, want er werd vooral veel house gedraaid. In Vie ga ik in de herkansing.”

Ondanks het enorme volksfeest in het centrum van de stad kan Steven Berghuis maar moeilijk bevatten wat het betekent om kampioen van Nederland te zijn. Het daadwerkelijke besef komt pas later, vermoedt de rechtsbuiten van Feyenoord. „De aanloop naar de titel is voor ons heel lang geweest, dat speelt daarin een grote rol. De beelden van vorige huldigingen komen behoorlijk overeen met wat ik vandaag heb meegemaakt. Pas als ik op vakantie ben en mensen mij aanschieten om over het kampioenschap te praten, dringt het pas echt door.”

In Rotterdam wordt er voorlopig nog wel even door gefeest. Iedereen wil zo lang mogelijk blijven genieten van de prijs waar zo lang naar is uitgekeken. Giovanni van Bronckhorst: „Voor mij als trainer is het mooist om mijn spelers van een afstandje te bekijken en de jongens te zien genieten.”

Officieel staan er nog enkele trainingsweken op het programma. „We gaan nog drie weken keihard aan de bak”, grapt Gio. „Zonder gekkigheid: we moeten nog even goed naar dat programma kijken. Maar ik denk dat we in ieder geval de komende dagen niet gaan trainen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De Coolsingel ligt heel even in Zuid-Amerika
Sluiten