Marike Wouters
Marike Wouters Nieuws 15 mei 2017 / 15:05 uur

Villen van konijn live op Facebook, is dat oke?

Het villen van een dood konijn in een livestream op Facebook houdt de gemoederen flink bezig. Afgelopen weekend wilde ene ‘Herman de Viller’ in een video laten zien hoe je een dood konijn vilt, maar daar staken een aantal furieuze mensen een stokje voor.

De locatie waar het villen zaterdag gefilmd zou worden, werd ontdekt. Onbekenden gooiden eieren tegen de ramen en spoten de sloot vol met troep. ‘Herman de Viller’, zoals hij zichzelf noemt op Facebook, moest de uitzending afblazen, zo valt te lezen op zijn Facebookpagina ‘Van Flappie tot Bontje’. Een niet zo gelukkig gekozen naam, wat bij veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten is. Volgens bronnen bij de Telegraaf zou de man achter deze pagina een slager uit het dorp Wekerom zijn.

Bont als aandenken

‘Herman de Viller’ laat echter weten dat hij zijn diensten juist aanbiedt om zieke of overleden konijntjes te villen, zodat de eigenaar een mooi vachtje overhoudt ter herinnering aan het huisdier. De eigenaar kan ook het vlees mee krijgen, mocht hij daar interesse in hebben. De livestream van het villen moest enkel voor wat meer begrip voor zijn werk zorgen, aldus de vilspecialist.

Poll: wat vind jij?

Wat vind jij: moet een livestream van het villen van een konijn kunnen? Uit onze poll blijkt tot nu toe van niet. Facebook zou hiervoor niet het geschikte medium zijn.

https://www.facebook.com/Metro/posts/1348735381841034

Nieuwe locatie

De man liet gisteren op zijn Facebookpagina weten dat hij een nieuwe locatie gevonden heeft voor de livestream. Wanneer de uitzending gaat plaatsvinden is nog onbekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Villen van konijn live op Facebook, is dat oke?
Sluiten