Johan van Boven
Johan van Boven Sport 16 feb 2017
Leestijd: 1 minuut

Salaris Max Verstappen van 0,5 naar 3 miljoen

We zouden bijna allemaal een moord doen voor een salaris van 500.000 euro, maar in de top van de Formule 1-wereld is het een schijntje. Toch moest Max Verstappen het er vorig seizoen mee doen bij Red Bull. Met zijn prestaties heeft de Limburger echter een spectaculaire loonsverhoging afgedwongen.

Volgens Total Sportek gaat Verstappen maar liefst zes keer zo veel verdienen. Waar zijn contract eerst iets meer dan een half miljoen euro waard was, schrijft de Oostenrijkse renstal nu jaarlijks een kleine 3 miljoen euro over naar de rekening van ‛Mad Max’.

Zijn ploeggenoot Daniel Ricciardo kreeg ook een verbeterde aanbieding en kan rekenen op iets meer dan 6,5 miljoen euro per jaar, nog altijd een groot verschil met zijn jongere teammaat die zichzelf absoluut niet als tweede rijder ziet. Qua salaris is Verstappen dat dus nog wel.

50 miljoen

Sebastian Vettel is volgens Total Sportek de coureur die verreweg het meeste geld verdient. Met een basissalaris van zo’n 30 miljoen euro en bonussen die kunnen oplopen tot 20 miljoen heeft de Duitser weinig te klagen bij Ferrari.

Top 10 best verdienende F1-coureurs:

  1. Sebastian Vettel – 50 miljoen
  2. Fernando Alonso – 40 miljoen
  3. Lewis Hamilton – 31 miljoen
  4. Kimi Raikkonen – 10 miljoen
  5. Valtteri Bottas – 8,5 miljoen
  6. Daniel Ricciardo – 6,5 miljoen
  7. Felipe Massa – 3,5 miljoen
  8. Nico Hulkenberg – 3 miljoen
  9. Max Verstappen – 3 miljoen
  10. Sergio Perez – 2,5 miljoen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.