Ingelise de Vries
Ingelise de Vries | LinkedIn Eten & drinken 16 feb 2017 / 19:15 uur

Met deze boter heb je geen koffie meer nodig

Ben je geen ochtendmens en schiet de koffie bij het ontbijt er altijd in? Hij is te heet, pruttelt net te lang of je vergeet ‘m omdat ie te laat is. Er is eindelijk een oplossing voor: koffieboter.

In Japan wordt dat probleem nu gewoon voor je opgelost. Daar komt binnenkort koffieboter op de markt. Je besmeert je broodje met de boter en er komt geen kop koffie meer aan te pas, weet RocketNews24. De koffie-spread is vanaf 1 maart te krijgen in Japan en is ter ere van het 50-jarige bestaan van ontwikkelaar Megmilk Snow Brand. Hoeveel cafeïne er in de boter komt te zitten, is niet bekend.

Het is niet het enige vreemde koffieproduct dat verkrijgbaar is óf binnenkort te krijgen is. Metro Lifestyle ging op onderzoek uit en vond nog drie bijzondere koffieproducten.

Vitaminekoffie

Krijg je niet genoeg vitamines binnen? Dat is als het aan Bryn Ray ligt binnenkort verleden tijd. Hij is bezig een koffie te ontwikkelen die tegelijkertijd fungeert als een multivitamine. We drinken bijna allemaal koffie, maar we nemen niet allemaal onze dagelijks vitamines, denkt Bryn.
Samen met zijn team heeft hij een speciale koffiemix ontwikkeld waarmee je toch alles binnenkrijgt. „Of het nou is om je kater te genezen, meer focus te hebben op werk, meer energie te hebben of gewicht te verliezen, deze Vitamin Coffee is voor jou. Nooit meer je tabletten vergeten, nooit meer chemisch smakende drankjes! Gewoon goede koffie”, prijst hij de boel aan.

De koffiezettende meeneembeker

Ook ideaal voor de haastende koffiedrinker in de ochtend: een koffiebeker die zelf koffie zet. Mojoe heeft een speciale beker ontwikkeld die met behulp van stroom, dat kan ook een powerbank zijn, je koffie onderweg zet. En je kunt ‘m meteen opdrinken.
Hoe het werkt? Je vult het waterreservoir en de koffiefilter. De beker warmt het water op, waardoor het stoom wordt. De stoom kan nergens heen, en gaat dan via de koffiefilter het koffiegedeelte in. Je koffie is klaar!

Koffie met whiskysmaak

Gek op Jack Daniels? Dat kun je ook ‘s ochtends drinken. Althans, soort van. De destilleerderij is een samenwerking aangegaan met World of Coffee. Begin dit jaar lieten ze in een persbericht weten dat er een koffiemix komt met de smaak van Jack Daniel’s Old No. 7 Tennessee Whiskey.
Mocht je net als Spinvis het scherpe randje van de dag af willen halen door er even een shotje alcohol in te gooien, dan kom je van de koude kermis thuis. Er zit namelijk geen alcohol in de koffie.

Beeld: Jack Daniel's/World of Coffee

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Met deze boter heb je geen koffie meer nodig
Sluiten