Puck Roest
Puck Roest Sport 12 feb 2017
Leestijd: 1 minuut

De Randamie schrijft geschiedenis met overwinning

De 32-jarige UFC-vechter Germaine de Randamie heeft in de nacht van zaterdag op zondag geschiedenis geschreven. Ze veroverde de wereldtitel in het Mixed Martial Arts (MMA) en is daarmee de eerste Nederlandse vrouw die dat ooit deed.

In Brooklyn, New York nam ze het op tegen de Amerikaanse Holly Holm (35) in de categorie vederlichtgewichten. De Utrechtse vocht vijf rondes tegen Holm, waarna er nog geen winnaar was. Maar de jury koos vervolgens unaniem voor De Randamie. Bekijk het bijzondere moment hieronder.

‘Ik wil altijd vechten’

Na de uitspraak van de jury was er korte tijd boegeroep in de zaal. Het publiek hoopte dat Holm ging winnen. Ze speelde dan ook een thuiswedstrijd. In het interview na de wedstrijd geeft De Randamie aan dat de twee finalisten aan elkaar gewaagd waren maar dat ze het idee had dat Holm niet wilde vechten. „Ik wel. Ik wil altijd vechten.”

De Randamie schrijft geschiedenis met overwinning

Na het beantwoorden van de vraag, richt De Randamie zich ook nog even tot de Nederlanders thuis. „Nederland, jullie hebben een nieuwe wereldkampioen!”

Metro sprak twee dagen geleden met De Randamie over hoe ze zich als vrouwelijke vechter staande houden in de mannenwereld. Lees hier het interview.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.