Sherida van IJsselmuide
Sherida van IJsselmuide Nieuws 11 feb 2017

Ophef om nieuwe Netflix-serie Dear White People

De trailer van een controversiële Netflix-serie veroorzaakt veel ophef op social media. De preview van de ironisch bedoelde serie, die woensdag op YouTube werd geüpload, kreeg al meer dan 300.000 ‘dislikes’. Ook zeiden meerdere mensen vanwege de komst van deze serie hun Netflix-abonnement op.

De video is slechts 34 seconden lang, maar houdt de gemoederen toch al sinds woensdag flink bezig. Aan de hand van de preview trokken veel mensen de conclusie dat de serie – die op 24 april uitkomt – racisme tegen blanken promoot. Bekijk hieronder de trailer en oordeel zelf:

De serie gaat over een aantal donkere studenten die aan hun universiteit een radioprogramma beginnen onder de naam Dear White People. Met hun radioshow willen ze reageren op het racisme dat zij op de universiteit ervaren.

Boycot Netflix

Hoewel de serie juist probeert om dit gevoelige probleem met humor te benaderen, kunnen veel mensen er niet om lachen. Zij zien het als een voorbeeld van iets wat omgekeerd nooit zou kunnen of mogen: een serie waarin blanken spotten met donkere mensen zou volgens hen nooit worden uitgezonden.

De korte trailer ontving niet alleen meer dan 300.000 dislikes op YouTube, ook op Twitter is het commentaar niet mals. Steeds meer mensen – voornamelijk Amerikanen – uiten hun ongenoegen over de serie en melden dat ze hun Netflix-abonnement hebben opgezegd. Het protest begon klein, maar ondertussen roept men elkaar al op om en masse Netflix te boycotten.

Toch zijn er ook mensen die het juist voor Netflix opnemen en de humor van de serie wél in kunnen zien.

https://twitter.com/justinbinhn/status/830501186700611585

Netflix heeft vooralsnog niet op alle commotie gereageerd, maar lijkt zich niet uit het veld te laten slaan door de negatieve reacties. Het bedrijf omschrijft de serie zelf als ‘geestige comedy’ en stelt dat racisme op een ‘satirische manier’ wordt benaderd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ophef om nieuwe Netflix-serie Dear White People
Sluiten