Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Sport 22 aug 2016 / 16:25 uur

Riogangers via RAI en Rutte per fiets naar de koning

Spoorboekje. Wat is de route van onze Olympische Spelenhelden voordat ze donderdag lekker vrij kunnen zijn?

Schiphol

Rond de middag landt een speciale KLM-vlucht dinsdag vol oranje jasjes op Schiphol. De exacte landingstijd is niet bekendgemaakt. Per bus wordt TeamNL naar evenementencomplex de RAI in Amsterdam vervoerd.

RAI voor fans

11.00 uur kunnen de fans in de RAI terecht (de toegang is gratis). Om 12.00 uur start het programma met onder meer Radio 538 en optredens van Nielson en Sharon Doorson. Via live-schakelingen kan het publiek de landing van TeamNL zien en worden sporters geïnterviewd in de bus. Er is plek voor duizenden mensen. Wachten bij de ingang van de RAI heeft geen zin, want de sporters komen niet door de ontvangsthal binnen.

RAI, de huldiging

Hoewel sommige Riogangers al weer elders sporten, wielrenner Kruijswijk in de Ronde van Spanje bijvoorbeeld, is TeamNL bijna in z’n geheel aanwezig. De publiekshuldiging begint om 13.45 uur en duurt twintig minuten. FeestDJ Ruud begeleidt de fans met zijn vrolijke deuntjes naar de uitgang.

Live op TV

De huldiging van onder meer Sanne Wevers, Dorian van Rijsselberghe, Elis Ligtlee en al hun sportcollega’s in de RAI is op NPO 1 vanaf 13.40 uur te volgen.

Naar de premier

De koek is nog niet op, want woensdag is de traditionele formele huldiging van de medaillewinnaars. Sporters goud, zilver en brons om de nek worden in de Ridderzaal in Den Haag ontvangen door premier Mark Rutte en minister van Sport Edith Schippers. De twee spreken de medaillewinnaars toe, net als chef de mission Maurits Hendriks en NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis.

Naar de koning

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben ondertussen vast een lekker kopje thee gezet, want de laatste ontvangst is bij hen op Paleis Noordeinde. De sporters leggen de route van de Ridderzaal naar het Paleis af per fiets.

Live op TV

De bezoeken van onze topsporters aan de Ridderzaal en het koningspaar zijn weer live op NPO 1 te volgen. Herman van der Zandt praat je vanaf 13.30 uur bij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Riogangers via RAI en Rutte per fiets naar de koning
Sluiten