Bastiaan Kleinjan
Bastiaan Kleinjan Sport 15 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Historische gouden medaille voor Wevers

Turnster Sanne Wevers heeft maandag bij de Olympische Spelen in Rio het goud veroverd op balk. Wevers turnde een welhaast perfecte oefening en kwam uit op een score van 15,466. Nooit haalde ze op haar favoriete toestel zo’n hoog cijfer. Wevers werd de eerste Nederlandse turnster die een medaille op de Spelen wist te winnen.

Het zilver ging naar de Amerikaanse Lauren Hernandez met 15,333. Haar landgenote Simone Biles maakte een fout, een zeldzaamheid voor haar, en kwam uit op 14,733. Dat was goed voor brons.

Wevers (24) werd vorig jaar al tweede achter Biles bij de WK in Glasgow op haar favoriete toestel. Ze was met de vierde score (15,066) in de finale beland. In de teamfinale turnde ze op de balk al een persoonlijk record: 15,250.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.